Viking Loton historia

Viking Lotto on yksi Euroopan suurimmista ja menestyksekkäimmistä rahapeleistä. Viking Lotto sai alkunsa jo vuonna 1993 kun Tanska, Norja ja Ruotsi perustivat yhteisen rahapelin. Myöhemmin samana vuonna myös Suomi liittyi Veikkauksen johdolla mukaan peliin. Nykyisin tähän monikansalliseen lottoon kuuluu Pohjoismaiden lisäksi myös Belgia, Baltian maat sekä Slovenia. Lottoarvonta suoritetaan Norjassa joka keskiviikko ja tulokset ovat saatavilla iltayhdeksältä Suomen aikaa. Suomessa Viking Lottoa pääsee pelaamaan yhden euron rivihinnalla tutun Veikkauksen kautta. Pelaaminen sinällään on helppoa ja se soveltuu kaikille täysi-ikäisille pelaajille. Palkinnot ovat rahapalkintoja, jotka maksetaan suoraan pelaajien tilille.

Ensimmäinen monikansallinen lotto on kokenut muutoksia vuosien varrella

Viking Lotto -peli keksittiin vuonna 1993 Tanskassa ja se on nykyisin Pohjoismaiden suurin rahapeli. Tänä päivänä Viking Loton pääpalkintona voi olla jopa 25 miljoonaa euroa ja pelissä on myös muita huomattavia palkintoja. Viking Loton kehittäjä oli Danske Spil, joka on Tanskan suurin rahapeliyhtiö. Vuosien saatossa peli on kokenut uudistuksia ja muutoksia. Kesällä 2021 päävoittoa pienennettiin 10 miljoonalla eurolla ja Viking-numerot 6-8 poistuivat. Muutoksen myötä esimerkiksi todennäköisyys päävoittoon kasvoi merkittävästi. Viking Lotto on viehättänyt pelaajia jo vuosikymmenten ajan, mutta silti sen kansainvälinen suosio säilyy yhä. Tutustu tästä lisää tämän suositun pelin historiaan.

Toinen suuri vuosien saatossa tapahtunut muutos Viking Lotossa on ollut käytettävissä olevien pelimahdollisuuksien lisääntyminen. Nykyisin pelaajat voivat valita erilaisia ​​monikertalippuja, jotka mahdollistavat useiden numeroiden pelaamisen samanaikaisesti. Lisäksi Viking Loton verkkosivuilla on myös muita pelejä, kuten vaikkapa Viking+. Kyseisellä ominaisuudella rivihinta on hieman korkeampi, nykyisin 1,50 euroa, mutta mahdollisen voiton sattuessa omalle kohdalleen pelaaja voi viisinkertaistaa palkintosummansa pois lukien päävoiton.

Päävoittoon vaaditaan kuusi päänumeroa ja Viking-numero oikein

Viking Lotto on Pohjoismaiden suurin lottopeli, jonka pelaaminen alkoi Suomessa vuonna 1993. Viking Loton voittosummat ovat aina vähintään 3 miljoonaa euroa. Pelin säännöt ovat hyvin yksinkertaiset – Viking Lotossa pelaaja valitsee kuusi numeroa väliltä 1-48. Mikäli hänen kaikki valitsemansa numerot ovat samat kuin mitä lottokone arpoo, pelaaja voittaa jackpotin. Pelaajalla on myös mahdollisuus valita Viking-numero, joka voi olla mikä tahansa numeroista 1-5.

Viking Loton voittosummat riippuvat pelaajien osallistumismäärästä ja ne voivat nousta jopa hulppeiden miljoonien eurojen suuruisiksi. Alimmat voittoluokat sekä rivihinnat eivät ole universaaleja vaan jokaisen maan itse määriteltävissä. Pelaaja voi voittaa jopa kolme eri jackpot-voittoa samalla kierroksella. Viking Loton voittosummat ovat usein melko kattavat ja usein jackpotit ovat 6–7 miljoonaa euroa. Pienempiä voittoja voi saada jo esimerkiksi kolmen oikean numeron rivillä. Viking Lotossa voi siis onnen sattuessa kohdalle olla mahdollisuuksia voittaa erilaisia summia rahaa.

Pienellä panoksella suuriin voittoihin

Pelin päävoiton saa siis, jos pelaaja on valinnut oikein kaikki numerot. Pienempiä voittoja voi puolestaan voittaa, jos pelaaja on valinnut oikein esimerkiksi mainitut kolme numeroa sekä lisänumeron. Viking Lotossa 3+1 -tuloksilla voittaa noin 2 000 000 ihmistä, mikä tekee niiden todennäköisyydeksi noin 8 %. Viiden numeron tuloksilla voittaa noin 50 000 ihmistä, mikä tekee niiden todennäköisyydeksi noin 0,2 %. Lisänumerolla ei voi voittaa päävoittoa, mutta sillä voi saada jopa 500 000 euron suuruisen lisävoiton. Tämän tuloksen todennäköisyys on noin 0,05 %. Menneiden 20 vuoden aikana (vuosina 1997-2017) Viking Lotossa on pelattu noin 3,5 miljoonaa kierrosta.

Suosittua pelaamista ja suuria voittoja Suomeenkin

Pelin pelaaminen itsessään on kovin vaivatonta ja se voi tarjota joskus mukavalta tuntuvia voittoja. Viking Lottoa voidaan pelata netissä tai perinteisesti paperilla lottokuponkeja ostamalla. Ja kuten jo aiemmin mainittua, Viking Lotosta voi voittaa pienempiä palkintoja esimerkiksi jo kolme oikein -tuloksella.

Joka ikinen viikko yhteensä noin 2,3 miljoonaa ihmistä pelaa Viking Lottoa joko netissä tai fyysisesti pelipisteissä. Pottiin kertyvät rahat jaetaan tasaisesti kaikkien niiden maiden välillä, joissa Viking Lottoa pelataan. Esimerkiksi viimeisimmässä jaossa norjalaiset pelaajat saivat potista eniten rahaa (noin 33 prosenttia), kun taas Suomen pelaajat saivat ainoastaan noin 12 prosenttia. Suomeen tulleet voitot ovat jakautuneet tasaisesti ympäri maata. Suomen historian suurin Viking Loton jättipotti