Mitä altcoin kolikot ovat?

Kryptovaluuttojen valikoima on kasvanut vuosien saatossa aivan massiiviseksi. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että kaikille siitä kiinnostuneille löytyy aivan varmasti vaihtoehtoja, jotka tulevat kiinnostamaan juuri heitä. Kuitenkin samaan aikaan tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että sinun tulee ymmärtää, millaisia eri vaihtoehdot oikeastaan ovat, jotta voit ottaa niistä hyödyn kaikista parhaalla mahdollisella tavalla.

Sen takia tämä sivu tulee perehtymään Altcoin kolikkoihin. Nämä ovat hyvin suosittuja vaihtoehtoja, jotka ovat tietenkin osa kryptovaluuttojen maailmaa. Joten selvitetään siis, mitä termi altcoin tarkoittaa ja minkälainen vaihtoehto on oikein kyseessä. Siten sinun tulee olemaan helpompi myös selvittää, voisiko juuri nämä olla sinulle sopiva mahdollisuus.

Bitcoin on maailman ensimmäinen toimiva kryptovaluutta

Vaikka et olisi ostanut ikinä yhtäkään kryptovaluuttaa tai tietäisi alasta muutenkaan paljoa, tiedät aivan varmasti kyseessä olevan ensimmäinen kryptovaluutta, joka on ikinä tehty. Sillä on siten tietenkin hyvin tärkeä ja erityinen asema kryptovaluuttojen maailmassa. Tämä tarkoittaa sitä, että se on myös toiminut inspiraationa kaikille altcoin kolikoille.

Tämä kaikki tarkoittaa tietenkin myös sitä, että Bitcoinia käsitellään samalla tavalla kuin altcoin kolikkoja. Jos siis et tiedä, miten Bitcoinia säilytetään ja hankitaan, voit selvittää tämän helposti ja samalla saat tietää miten altcoineja käsitellään. Jos sinulla ei ole esimerkiksi mitään tietoa siitä, miten Bitcoinia tai muita kryptovaluuttoja säilytetään, voit siirtyä sivustolle bitcoinlompakko.com. Sitä kautta saat tietää kaikista eri mahdollisuuksista, joita voit käyttää kryptovaluuttojen ja altcoin valuuttojen säilyttämiseen.

Mikä siis on altcoin?

Joten mikä siis altcoin oikeastaan on? Tämä on itse asiassa jopa yllättävän helppo asia ymmärtää. Yleisesti ottaen altcoin on mikä vain kryptovaluutta, joka ei ole Bitcoin. Tämä johtuu siitä, että Bitcoin on tosiaan ensimmäinen kryptovaluutta. Siten kaikki sen jälkeen luodut vaihtoehdot ovat niin sanottuja vaihtoehtoisia kryptovaluuttoja.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että jotkut eivät pidä Ethereum kryptoa altcoin valuuttana. Tämä johtuu siistä, että tämä on yksi kuuluisimmista ja vaikutusvaltaisimmista kryptovaluutoista, vaikka se ei ole ensimmäinen vaihtoehto alalla. Kuitenkin koska se on niin tärkeä vaihtoehto, monet eivät pidä sitä vaihtoehtoisena valuuttana.

Yksi huomattava asia liittyen altcoin valuuttoihin on niiden luojat. Nimittäin nämä ovat yleensä henkilöitä, joilla on eri näkemys heidän valuuttaansa kohtaan verrattuna Bitcoiniin. Tämä voi olla esimerkiksi valuutan käyttötarkoitus tai jokin toinen asia.

Opi ymmärtämään altcoin valuutat

Altcoin nimi muodostuu sanoista alternative ja coin. Alternative tarkoittaa suomeksi sanaa vaihtoehtoinen ja coin on tietenkin kolikko. Siten jo kolikon nimitys viittaa siihen, mikä se oikeastaan on. Yleensä, jos puhutaan altcoin kolikoista, tarkoitetaan kaikkia muita kryptovaluuttoja paitsi Bitcoin. Ne toimivat aina tietyn lohkoketjun päällä. Tämä voi olla joko niille erityisesti luotu lohkoketju. Tämä ei ole kuitenkaan aina tapaus, vaan silloin tällöin lohkoketju on voinut saada alkunsa esimerkiksi haarukkana.

Tämän kaiken lisäksi jotkut altcoin kolikot toimivat muiden lohkoketjujen päällä. Esimerkiksi juuri Ethereum lohkoketjun päällä toimii myös hyvin monet muut altcoin kolikot. Tämä johtuu siitä, että Ethereum lohkoketju on hyvin kuuluisa vaihtoehto, joka mahdollistaa todella monia erilaisia mahdollisuuksia. Siitä syystä se kiinnostaakin erittäin monia altcoin kolikkojen luojia.

Erilaiset altcoin kolikot

Tietenkin erilaiset altcoin kolikot eroavat toisistaan eri tavoilla. Koska kryptovaluuttojen maailma on kasvanut hyvinkin paljon vuosien saatossa, tietenkin myös altcoin vaihtoehtoja on tehnyt hyvin monia erilaisia. Seuraavaksi esittelemme jotkut hyvin yleiset ja suositut mahdollisuudet.

Maksu merkit

Ensimmäinen vaihtoehto on hyvin yksinkertainen. Aivan kuten sen nimi viittaa, nämä valuutat ovat luotu yksinkertaisesti toimimaan pelkästään maksuna. Tästä kategoriasta onkin todella monia esimerkkejä. Esimerkiksi tietenkin Bitcoin on maksumerkki, vaikka se ei tietenkään ole altcoin.

Vakaat kolikot

Vakaat kolikot ovat luotu tuomaan vastapainoa kryptovaluuttojen ominaiselle arvon vaihtelulle. Kryptovaluutat tunnetaan oikeastaan siitä, kuinka paljon niiden arvot voivat vaihdella jopa hyvin lyhyessä ajassa. Vakaat kolikot ovat sidottu johonkin toiseen valuuttaan kuten fiat- tai kryptovaluuttaan. Tällä tavalla niiden arvo voidaan pitää nimen mukaisesti vakaampana verrattuna muihin kryptovaluuttoihin.

Turvallisuus merkit

Turvallisuusmerkit (eng. security tokens) ovat hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto. Ne ovat merkiksi luotuja varoja, joita tarjotaan osakemarkkinoilla. Merkiksi luominen tarkoittaa arvon siirtämistä osakkeesta tai varasta merkkiin, mikä siten asetetaan saataville sijoittajille. Mikä vain vara voidaan oikeastaan luoda merkiksi. Siten se voi olla esimerkiksi osake tai asunto. Tämän toimintaa varten, varan pitää olla täysin turvattu, muussa tapauksessa se ei tule olemaan minkään arvoinen.

Apu merkit

Apumerkit (eng. utility tokens) on merkkejä, joita käytetään tietyn palvelun saamiseen. Tämä voi olla esimerkiksi maksaaksesi erilaisia palveluita, verkoston maksamiseen ja niin edelleen. Esimerkiksi Ethereum lohkoketjun Ether on juuri tällainen apumerkki. Toisin sanoen sitä käytetään siihen, että voit käyttää kyseisen lohkoketjun erilaisia toimintoja haluamallasi tavalla.

Meme kolikot

Viimeinen kuuluisa vaihtoehto on meemi kolikko. Nämä ovat kirjaimellisesti kryptovaluutta kolikkoja, jotka ovat saaneet alkunsa vitsinä. Yksi kuuluisin esimerkki tästä on Dogecoin, joka on itse asiassa ensimmäinen vaihtoehto tässä kategoriassa.

Näiden lisäksi on myös olemassa hallinnollisia kolikoita, kuten DAO. Niiden avulla voidaan esimerkiksi äänestää erilaisissa päätöksissä ja vaikuttaa lohkoketjun ja verkoston päätöksiin.