Mikä on Stablecoin?

Kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen maailma kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi ja monipuolisemmaksi. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että nykyään on myös olemassa sellaisia mahdollisuuksia, jotka tulevat varmasti sopimaan myös juuri sinulle. Yksi hyvin mielenkiintoisista vaihtoehdoista ovat stablecoin eli vakaatvaluutat.

Mutta minkälaisia nämä vaihtoehdot oikeastaan edes ovat? Tämä sivu tulee perehtymään aiheeseen hyvin monipuolisesti. Sen avulla sinä voit ymmärtää hyvin helposti, minkälainen mahdollisuus on oikein kyseessä. Joten tutustutaan kaikkeen mahdolliseen juuri tästä vaihtoehdosta, jotta voit ymmärtää, minkälainen mahdollisuus tämä oikein on.

Kryptovaluuttojen arvo vaihtelee hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa

Sinun ei tarvitse tietää hyvin paljoa kryptovaluutoista tietääksesi, että niiden arvot vaihtelevat hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa. Tämä on tietenkin yksi suurista syistä siihen, miksi kryptovaluutat ovat niin suosittuja. Koska niiden arvo vaihtelee hyvin paljon, niiden hankkiminen ja niistä kaupan käyminen on erityisen jännittävää. Sen lisäksi niiden arvot silti kulkevat tietynlaisissa suuremmissa kaarissa.

Tämän takia on monia erilaisia keinoja, joilla voidaan minimoida tämän suuren vaihtelevuuden riskejä. Jos oletkin uusi sijoittaja, onkin erittäin hyvä idea perehtyä kaikkiin näihin keinoihin. Voit oppia niistä lisää sivustolla bitcoinarvo.com. Jos minimoit riskejä eri tekniikoita käyttäen, voit pitää hauskaa sijoittamalla kryptovaluuttoihin, ilman suurta pelkoa lyhyen ajan heittelyistä.

Mitä stablecoin valuutat oikein ovat?

Vaikka tämä arvon vaihtelevuus on hyvin jännittävä asia, tietenkään kaikki eivät halua sijoittaa tämänlaisiin kohteisiin. Tai jos he haluavat, on hyvin mahdollista, että heitä kiinnostaa myös jotkut hieman tasaisemmat vaihtoehdot. Tämän takia on luotu vakaatvaluutat eli stablecoin vaihtoehdot. Ne ovat samalla tavalla osa kryptovaluuttojen maailmaa, mutta niiden tarkoitus on pitää tasaisempi arvo verrattuna perinteisiin kryptovaluuttoihin.

Tämä onnistuu sitomalla vakaidenvaluuttojen arvo johonkin toiseen valuuttaan tai sijoitus kohteeseen. Siten se voi olla sidottu esimerkiksi joko kryptovaluuttaan kuten Bitcoiniin tai vaihtoehtoisesti tietenkin fiat valuuttaan kuten Yhdysvaltojen dollariin.

Miksi vakaakolikko valuutat ovat niin tärkeitä?

Jo tämän asian takia, on oikeastaan jo hyvin selvää, miksi vakaatkolikot ovat niin tärkeitä. Ne mahdollistavat sijoittamisen kryptovaluuttojen maailmaan niille, jotka eivät halua sijoittaa kohteisiin suurella arvon vaihtelevuudella. Tämä tekee niistä hyvin suositun vaihtoehdon monille sijoittajille.

Lisäksi vakaiden valuuttojen etu tulee siinä, kun niitä käytetään erilaisiin asioihin. Esimerkiksi, koska Bitcoinin arvo vaihtelee niin paljon, sen käyttäminen maksuna ei ole todellakaan kaikista helpoin asia. Sen vaihteleva arvo tekee tämän haastavaksi. Siitä syystä vakaiden kolikkojen käyttö esimerkiksi tähän tarkoitukseen on paljon sopivampaa.

Minkälaisia vakaitakolikoita on oikein olemassa?

Koska kryptovaluuttojen maailma on kasvanut paljon suuremmaksi vuosien saatossa, tietenkin myös vakaiden kolikkojen määrä on kasvanut huomattavasti tänä aikana. Nykyään niitä on hyvin monia erilaisia vaihtoehtoja, vaikka tietenkin ne voivat erota toisistaan joillakin eri tavoilla. Seuraavaksi kerromme, minkälaisia erilaisia vakaita kolikkoja on.

Tietenkin kaikkia vaihtoehtoja yhdistää muutama asia, mikä on aina hyvä pitää mielessä. Näitä asioita on se, että ne ovat sidottu aina johonkin toiseen vaihtoehtoon ja niiden tarkoitus on pysyä saman arvoisena tasaisemmin verrattuna muihin kryptovaluuttoihin.

Fiat-vakuutetut vakaatkolikot

Ensimmäinen vaihtoehto, johon haluamme perehtyä on fiat-vakuutetut vakaatkolikot. Fiat valuutat tarkoittavat niin sanotusti perinteisiä valuuttoja, kuten euroa ja dollaria. Toisin sanoen nämä vakaat valuutat ovat sidottu juuri erilaisiin fiat valuuttoihin.

Monet tämän kaltaiset valuutat ovat sidottu Yhdysvaltojen dollariin. Tästä loistavia esimerkkejä on esimerkiksi Tether (USDT) ja TrueUSD (TUSD) valuutat. Kuitenkin niistä tehdään selkeästi koko ajan enemmän vaihtoehtoja. Esimerkiksi Euroopan Unioni on keskustellut jo jonkin aikaa oman vaihtoehdon luomisesta. Ei olisi yllättävää, jos tämä vaihtoehto tullaan julkaisemaan jo piakkoin.

Crypto-vakuutetut vakaatkolikot

Toinen vaihtoehto on tietenkin krypto-vakuutetut vakaat kolikot. Ne ovat itse asiassa verrattavissa täysin aikaisempaan esimerkkiin. Oikeastaan ainoa ero tulee siinä, että fiat-valuuttojen sijasta, nämä vaihtoehdot ovat liitetty tietenkin kryptovaluuttoihin. Koska kryptovaluuttojen arvo kuitenkin vaihtelee niin paljon, prosessi ei ole ihan niin yksinkertainen. Sen sijaan nämä vakaat kolikot ovat ylivakuutettu. Toisin sanoen kryptovaluuttojen arvo ylittää vakaiden kolikkojen arvon. Tämä vähentää arvon vaihtelua.

Esimerkiksi, jos kryptovaluutta on arvoltaan 2 miljoonaa, siihen sidottu vakaakolikko on yhden miljoonan arvoinen. Täten kryptovaluutan vaihtelulle on niin sanotusti enemmän tilaa verrattuna siihen, että arvo olisi aivan sama.

Algoritmi vakaatkolikot

Viimeinen vaihtoehto on Algoritmi vakaatkolikot. Nämä ovat hyvin mielenkiintoisia vaihtoehtoja siitä syystä, että niiden arvoa itse asiassa kontrolloidaan algoritmin avulla. Tämä tekee niistä selkeästi erilaiset kuin aikaisemmin mainitsemamme vakaat kolikot.

Tämä ei ole oikeastaan kovin erilainen verrattuna joihinkin keskuspankkeihin. Nämä eivät nojaudu pelkästään vararahastoihin pitääkseen valuutan arvon tasaisena. Sen sijan niihin vaikuttaa muut erilaiset asiat kuten parametrit.

Stablecoin valuutat tulevat olemaan mielenkiintoisia myös tulevaisuudessa

Aivan kuten kaikkia muitakin valuuttoja, myös vakaitakolikoita säännöstellään. Ne ovat kuitenkin saaneet joitakin moitteita tämän asian suhteen. Tämä johtuu pitkälti siitä, kuinka paljon niiden arvo on kokonaisuudessaan kasvanut. Tämä voi nimittäin vaikuttaa jopa fiat valuuttojen markkinoihin hyvin paljon, mikä ei ole tietenkään perinteisten keskuspankkien näkökannalta hyvä asia.

Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, miten vakaiden kolikkojen tulevaisuus tulee muuttumaan. Voidaan kuitenkin arvata, että niitä tullaan tekemään vielä enemmän, ja siten niistä tulee vielä tärkeämpiä tulevaisuuden markkinoilla.