Mikä on non-fungible token (NFT)?

Vaikka et olisi kovin perehtynyt kryptovaluuttojen maailmaan, on hyvin mahdollista, että olet kuullut NFT merkeistä. Ne nousivat vuoden 2021 lopulla hyvin suureen kuuluisuuteen, ja jopa valtamedian uutiset uutisoivat niistä runsaasti. Kuitenkin vaikka kyseessä on näin kuuluisa asia, monet eivät silti tiedä minkälainen vaihtoehto on oikein kyseessä.

Tämä artikkeli tulee vastaamaan juuri tähän asiaan. Se tulee ottamaan perusteellisen katsauksen siihen, mitä NFT merkit oikein tarkoittavat, minkälaisia ne voivat olla ja kaikkiin muihin aiheeseen liittyviin asioihin. Sen avulla sinun tulee olemaan helpompaa ymmärtää, mistä eri uutiset puhuvat, kun ne keskustelevat ja uutisoivat NFT merkeistä.

NFT merkit ovat osa kryptovaluuttojen maailmaa

NFT merkit ovat tietenkin osa kryptovaluuttojen maailmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ne myös toimivat lohkoketju teknologian avulla. Tarkemmin sanottuna, NFT merkit toimivat Ethereum lohkoketjun päällä. On silti hyvä muistaa, että Ethereum ei ole todellakaan ainoa vaihtoehto, mikä on olemassa kryptovaluuttojen maailmassa.

Jos olet kiinnostunut muista vaihtoehdoista, on hyvin mahdollista, että sinulle tulee mieleen alan ensimmäinen vaihtoehto eli tietenkin Bitcoin. Kaikkien kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu hyvin helposti, mukaan lukien Bitcoinin. Jos haluat oppia kaiken siitä, miten tämä oikein tapahtuu, voit käyttää sivustoa bitcoinpikaosto.com apunasi. Sen avulla sinun on helppo oppia, miten prosessi tapahtuu. Näin sinulle tulee olemaan kryptovaluuttoja käytettävissä sitä varten, kun olet valmis hankkimaan myös NFT merkkejä.

Hyvin yksinkertainen selitys NFT merkeistä

Koska NFT merkit nousivat niin suureen kuuluisuuteen, tietenkin aiheesta tehtiin hyvin monia erilaisia oppaita ja artikkeleita. Kuitenkin hyvin monet niistä olivat turhan monimutkaisia, vaikka asia on oikeasti varsin yksinkertainen. Jos haluat ymmärtää, mitä NFT merkit ovat, voit verrata niitä mihin vain normaaliin keräily tuotteeseen kuten taiteeseen.

Se, että NFT merkkien nimeen kuuluu sana “non-fungible”, hämmentää hyvin monia. Tämä on kuitenkin hyvin yksinkertainen asia. Nimittäin tämä tarkoittaa vain sitä, että merkillä ei ole yhtä tiettyä arvoa vaan se riippuu katsojasta, aivan kuten perinteisellä keräily tuotteella. Tietenkin NFT merkkien arvoon vaikuttaa erilaiset trendit ja se, onko tekijä juuri tällä hetkellä erittäin suosittu vai ei. Silti merkin arvo tulee riippumaan aina siitä, kuka katsoo sitä. Jos esimerkiksi taiteen keräilijä katsoo teosta, sen arvo on tietenkin hyvin erilainen kuin jos henkilö, joka ei ole kiinnostunut taiteesta katsoo sitä.

NFT merkit voivat ottaa monta eri muotoa

Yksi asia, mikä tekee NFT merkeistä hyvin mielenkiintoisia on se, että ne ovat kokonaan digitaalisia. Tämä tarkoittaa sitä, että ne voivat olla oikeastaan missä muodossa tahansa. Siitä syystä hyvin erilaisista asioista kiinnostuneet ihmiset voivat pitää niiden hankinnasta.

Ne voivat olla esimerkiksi digitaalisen taiteen muodossa, ne voivat olla videon pätkiä tai jopa musiikkia. Siten esimerkiksi tietyn artistin fanit voivat myös hankkia artistin luomia merkkejä saadakseen jotain erityisiä tuotteita, jotka eivät ole mahdollisia hankkia muuta kautta. Jotkut elokuvat ja muusikot ovatkin aloittaneet myös käyttämään tätä markkinointi tapana saadakseen fanit innostumaan tulevista tuotteista.

Sen lisäksi monet pelit ovat alkaneet käyttämään NFT merkkejä eri tavoilla. Toisin sanoen pelaajat voivat hankkia erilaisia asioita NFT merkkien muodossa, käyttääkseen niitä pelissä.

Miten voit käydä kauppaa NFT merkeillä

Tietenkin yksi suosittu käyttötapa NFT merkeille on niillä kaupan käyminen. Monet itse asiassa hankkivat niitä pelkästään tätä tarkoitusta varten, mikä ei ole sinänsä ollenkaan yllättävää. Tämä on helppoa ja monien mielestä varsin viihdyttävää.

Riippumatta siitä, mitä haluat tehdä NFT merkeillä, sinun tulee tietenkin ensimmäisenä hankkia niitä. Tämä tapahtuu hyvin helposti niille tarkoitetun kauppa alueen kautta. Voit löytää verkosta tähän sopivia vaihtoehtoja helposti.

Ostaminen alkaa luomalla tunnus. Sitten sinun tulee tallettaa sivustolle Ether merkkejä, koska niitä käytetään NFT merkkien ostamiseen. Kun olet tehnyt tämän, voit mennä markkina-alueelle ja hankkia juuri sen NFT merkin kuin haluat. Jos haluat myydä merkkejä, voit toistaa tämän toiminnon päinvastaisella tavalla. Lisäksi tietenkin voit myydä merkkejä myös muille sijoittajille, joka onnistuu välittäjän kautta.

Mitä NFT merkeillä voi oikein tehdä?

Se, mitä NFT merkeillä voidaan oikein tehdä riippuu oikeastaan kokonaan siitä, minkälainen merkki on kyseessä. Jotkut merkit nimittäin ovat tarkoitettu pelkästään keräily tuotteeksi. Toisin sanoen, niillä ei oikeastaan tehdä mitään muuta kuin säilytetä. Toisaalta, jos ymmärrät, miksi normaalien tuotteiden keräily voi olla mielenkiintoista, näet myös NFT keräily merkkien hyödyn.

Kuten mainitsimme jo aikaisemmin, kaikki NFT merkit eivät ole pelkästään keräily tuotteita. Esimerkiksi peleissä käytettävät NFT merkit ovat tästä erittäin loistava esimerkki. Peleissä käytettävät NFT merkit ovat yleensä esimerkiksi hahmoja tai varusteita, jotka tekevät pelaamisesta hauskempaa. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden ostamisen jälkeen voit käyttää niitä pelissä niille tarkoitetulla tavalla.

NFT merkkien tulevaisuus

NFT merkit ovat hyvin mielenkiintoinen keksintö kryptovaluuttojen maailmassa, minkä takia monia kiinnostaa tietää, minkälainen tulevaisuus kyseisillä merkeillä on. Tämä on tietenkin mahdoton ennustaa. Kuitenkin, jos NFT merkeille keksitään enemmän käyttötarkoituksia, voi olla hyvin mahdollista, että ne tulevat pysymään suosittuna myös seuraavien vuosien ajan. Siten sitä pääsee käyttämään muutkin kuin vain innostuneet pelaajat.