Mikä on DeFi?

Lohkoketju teknologia mahdollistaa uskomattoman monia erilaisia toimintoja, joita kuluttajat voivat käyttää hyödykseen. Yksi näistä on ehdottomasti DeFi, joka kiinnostaa hyvin monia. Se on ollut olemassa jo jonkin aikaa, sillä yksi alan kuuluisimmista vaihtoehdoista, Ethereum, esitteli sen alkujaan kuluttajille vuosia sitten.

Ennen kuin hyppäät DeFi:n mukaan, sinun tulee tietenkin tietää, mikä se oikeastaan edes on. Sen takia tämä artikkeli tulee vastaamaan aivan kaikkeen mahdolliseen aiheesta. Sen avulla tulet oppimaan, mikä tämä vaihtoehto oikein on, ja miten se edes toimiin.

Käyttääksesi lohkoketjun toimintoja, sinulla tarvitsee olla tiettyä kryptovaluuttaa käytössä

Kuten sanoimme, DeFi oli alkujaan mahdollinen Ethereum lohkoketjulla. Nykyään tämä määrä on kasvanut entisestään, ja se on käytettävissä myös monilla muillakin mahdollisuuksilla. Tämä onkin yksi yleisistä syistä siihen, miksi tiettyjä kryptovaluuttoja hankitaan. Jos nimittäin haluat käyttää lohkoketjun tarjoamia toimintoja, sinun pitää käyttää juuri siihen liittyviä kryptovaluuttoja. Niiden avulla saat pääsyn lohkoketjuun.

Siinä tapauksessa, että et ole ikinä hankkinut mitään kryptovaluuttoja, tämä on hyvä aloittaa sivustolta kuten ostabitcoineja.org. Sitä kautta voit nimittäin oppia aivan kaiken mahdollisen siitä, miten kryptovaluuttoja voidaan ostaan. Vaikka kyseessä on tietenkin Bitcoiniin erikoistunut sivusto, voit käyttää sitä apunasi ihan minkä vain vaihtoehdon hankintaan. Kaikkia kryptovaluuttoja ostetaan samankaltaisella tavalla, joten voit oppia minkä vain kryptovaluutan ostosta, ja opit samalla aivan kaikista mahdollisuuksista.

Mikä DeFi oikein on?

Nyt kun tiedät, miten sinun tulee valmistautua DeFin käyttöön, sinun tulee tietenkin selvittää, mikä se edes on. DeFi on lyhenne sanoista Decentralized Financed tai hajautettu rahoitus. Se on sateenvarjo termi kaikille rahoituksillisille palveluille, jotka toimivat julkisilla lohkoketjuilla kuten Ethereumilla.

DeFin avulla voi tehdä monia eri asioita, jotka ovat mahdollisia myös pankkien kautta – lainata rahaa, ostaa vakuutuksia, käydä sijoitus kauppaa ja niin edelleen. Suuri ero on se, että se on huomattavasti nopeampaa, eikä vaadi paperitöitä tai kolmatta osapuolta toisin kuin muut vaihtoehdot. DeFi on maailmanlaajuinen vaihtoehto, ja se voidaan myös tehdä kahden osapuolen välillä, aivan kuten muutkin kryptovaluuttojen toiminnot.

Mitä etuja DeFi toiminnosta oikein on?

Joten mitä kaikkia etuja DeFi toimintoon oikein kuuluu. Näitä on ehdottomasti hyvin monia erilaisia, ja ne tekevät juuri tästä mahdollisuudesta niin suositun. Nämä ovat DeFi toiminnon suosituimmat hyödyt:

Avoin: Sinun ei tarvitse edes luoda tunnuksia aloittaaksesi toiminnon käyttämisen. Tarvitset pelkästään kryptolompakon tämän ominaisuuden käyttöön.

Pseudonyymi: Sinun ei tarvitse antaa nimeäsi, sähköpostiasi, tai mitään muutakaan henkilökohtaista tietoa.

Joustava: Voit siirtää varoja minne vain milloin vain, ilman minkäänlaisen luvan pyytämistä. Lisäksi sinun ei tarvitse odottaa kauaa tämän toiminnon tulevan toimeen tai maksaa kalliita maksuja.

Nopea: Toiminto toimii hyvin nopeasti, mikä tekee siitä erittäin hyödyllisen.

Läpinäkyvä: Kaikki voivat nähdä eri toiminnot ja siirrot, mikä tuo luotettavuutta DeFi toiminnon käyttöön.

Miten DeFi oikein toimii?

DeFi toiminnon käyttöön käytetään yleensä ohjelmistoa nimeltään dApps. Tämä toimii yleensä Ethereum lohkoketjun päällä, mutta tietenkin joitakin muita vaihtoehtoja on nykyään olemassa. Voit käyttää DeFi toimintoa muun muassa seuraavien toimintojen suorittamiseen:

Lainaaminen: Lainaa sinun kryptovaluuttojasi muille, ja ansaitset tuottoa jokaiselta minuutilta, etkä pelkästään kuukausittain.

Lainan hakeminen: Voit hakea lainaa ilman papereiden täyttämistä. Voit hakea sekä nopeita pienlainoja kuten myös suurempia vaihtoehtoja.

Kaupankäynti: Käy kauppaa kryptovaluutoista samalla tavalla kuin kävisit kauppaa osakkeista – ilman kolmannen osapuolen välittäjiä.

Säästäminen tulevaisuutta varten: Siirrä joitakin kryptovaluuttojasi turvaan säästääksesi tulevaisuutta varten.

Johdannaisten ostaminen: Panosta tiettyihin varoihin, joiden uskot nousevan arvossaan.