Pokerin kiehtova historia

Pokeri on ollut miljoonien ihmisten rakastama korttipeli ympäri maailmaa jo vuosisatojen ajan. Pokerin alkuperä juontaa juurensa 10. vuosisadan Kiinaan ja siitä tuli suosittu Euroopassa 1800-luvulla, ja sen suosio vain kasvoi ajan myötä. Se on klassinen peli, joka on kestänyt ajan testin ja josta sukupolvet nauttivat edelleen. Se on kehittynyt historiansa aikana erilaisiksi versioiksi, joista jokaisessa on otettu käyttöön erilaiset säännöt ja strategiat, jotka ovat tehneet siitä entistäkin haastavamman ja jännittävämmän pelaajille. Tule mukaan tutkimaan pokerin kiehtovaa matkaa kautta aikojen!

Tutustutaan pokerin historiaan ja sen alkuperä 1000-luvun Kiinassa

Pokeria on pelattu jo vuosisatoja, ja sen uskotaan saaneen alkunsa 10. vuosisadan Kiinasta. Sen sanotaan olevan peräisin Madame White Spiderin dominopeliksi kutsutusta pelistä, jota pelattiin korttien sijasta laatoilla. Sieltä se levisi ympäri Eurooppaa ja levisi lopulta myös Yhdysvaltoihin. Linkistä saat kertauksen aiheesta pokeri säännöt!

Pokeri levisi Eurooppaan ja tuli suosituksi 1800-luvulla

Tuohon aikaan pokeri tunnettiin ”huijauspelinä”, koska se vaati paljon taitoa, jotta muita pelaajia voitettiin. Pelin varhaisimmassa versiossa käytettiin viittä korttia jokaiselle pelaajalle, mutta vuoteen 1834 mennessä stud-pokerista oli tullut suosittu, ja siinä käytettiin seitsemää korttia. Tätä versiota pelattiin laajalti saluunoissa eri puolilla Amerikkaa, kunnes se kiellettiin monissa osavaltioissa 1900-luvun alussa.

Vuonna 1910 syntyi Draw Poker, ja tässä versiossa pelaajat saattoivat vaihtaa kortteja keskenään sen sijaan, että he olisivat heittäneet ne pois jokaisen kierroksen jälkeen. Vuoteen 1930 mennessä Texas Hold’emista oli tullut suosituin pokerimuoto, ja se korvasi stud-pokerin pelaajien uutena suosikkina. Lopulta siitä tuli yksi suosituimmista kasinopeleistä kaikkialla maailmassa.

Tutustutaan pokerin eri versioihin

Nykyään pokerista on olemassa lukuisia versioita ja muunnelmia ympäri maailmaa – jokaisella niistä on omat ainutlaatuiset sääntönsä ja strategiansa, joita voi olla vaikea hallita, vaikka olisitkin kokenut pelaaja. Joitakin nykyaikaisia muunnelmia ovat esimerkiksi Omaha-pokeri (jossa tarvitaan neljä taskukorttia), Seven Card Stud (jossa on seitsemän panostuskierrosta), Five Card Draw (jossa nostetaan enintään viisi uutta korttia) ja monet muut!

Teknologian kehittyessä myös mahdollisuutemme pelata pokeria verkossa mistä tahansa ja milloin tahansa on kaukana siitä, mitä ihmiset kokivat 10. vuosisadan Kiinassa! Kaikista näistä ajan kuluessa tapahtuneista muutoksista huolimatta yksi asia pysyy samana – ihmiset rakastavat edelleen tämän ajattoman klassisen korttipelin pelaamista riippumatta siitä, miten paljon teknologia sitä muuttaa!

Pelaaja, joka on tehnyt itselleen nimen tämän pelin avulla

Phil Ivey on yksi maailman tunnetuimmista pokerinpelaajista. Hän on voittanut 10 World Series of Poker -ranneketta, mikä tuo hänelle yhdessä Doyle Brunsonin kanssa toisen sijan kaikkien aikojen rannekevoitoissa Phil Hellmuthin ennätyksellisen 14 voiton jälkeen. Hänet nimettiin vuonna 2006 yhdeksi People Magazinen ”Sexiest Men Alive” -lehden ”seksikkäimmistä elossa olevista miehistä”, ja hänet otettiin Poker Hall of Fameen vuonna 2017. Muita Iveyn merkittäviä saavutuksia ovat muun muassa viiden ennätyksen tekeminen World Series of Poker Europe 2010 -turnauksessa ja 11 miljoonan dollarin voitto käteispeleissä Aussie Millions -turnauksessa 2012.