Mitä kuluttajat todella haluavat video sisällöltä?

Digitaalisen maaston muuttuessa yhä enemmän videoita kohtaan, useampi sisältöä tuottava yritys on alkanut sijoittamaan suuria summia sellaisiin alustoihin, joilla mainostajia saadaan kosiskeltua. Mutta jotta pystytään luomaan onnistunutta video sisältöä, on tärkeämpää kuin koskaan ennen, ymmärtää miten kuluttajat katsovat ja vuorovaikuttavat videoiden kanssa. Helpottaakseen luojien ja mainostajien työtä saada kaikki mahdollinen etu videoista, kannattaa tutustua alan tutkimuksiin joista saadaan arvokasta tietoa siitä, minkälainen sisältö on kuluttajien mieleen, miten kuluttajat käyttäytyvät ja mitkä ovat kuluttajien asenteet. Sisältö on tietenkin edelleen, ja tulee aina olemaan, se tärkein tekijä, mutta osa kuluttajista pitää videoita myös haitallisina, varsinkin jos sisältö ei ole oikeanlaista. Markkinoijien on siis oikeasti pystyttävä ratkomaan nämä asiat ja tärkein apuväline tässä on laadukkaan sisällön tuottaminen. Oli kyseessä sitten brändi tai ei, sisällön on osuttava yhteen muun sisällön kanssa, luoden miellyttävän ja tehokkaan ympäristön, jonka parissa kuluttajat nauttivat.icon-790908_960_720

Varsinkin uusien brändien tulee tiedostaa, että kuluttajilla on suuri halu saada sisältöä joka stimuloi ja tämä onkin mainio tapa saada näkyvyyttä omalle brändille ja kasvattaa uskollista asiakaskuntaa. Se onnistuu sitoutumalla viihteellisten videoiden tuottoon, joka puhuttelee juuri omaa asiakaskuntaa. Usein pelätään myös suuria mainoksia videoissa ja niiden negatiivista vaikutusta, mutta tutkimusten mukaan yli puolet kuluttajista ei anna videon viestin mennä ohitse, tai sen viestin tuoman arvon laskea, vaikka se olisi jonkun brändin sponsoroima tai mainostama. Kuluttajat nauttivat myös sellaisista videoista, jotka opastavat tietyn tuotteen käyttöön. Tällaista sisältöä kannattaa siis teettää ja osa kuluttajista on jopa valmis rekisteröitymään brändin sivuille ja jakamaan normaalit yhteystiedot, jos vaihdossa saadaan ilmaista ja arvokasta sisältöä.

Vaikka suurin osa kuluttajista näkee virtuaali todellisuuden vain viihteen tuotoksena, tätä voidaan käyttää mainiona ovena myös muihin maailmoihin. Yhä useampi kuluttaja näkee sen potentiaalin erilaisissa käyttötarkoituksissa, kuten esimerkiksi opetuksellisen materiaalin tuottamisena. Tämä näkyy koulun tuntien ja erilaisten opetusten ja kurssien siirtymisenä pelkästään internetiin. Vain mielikuvitus on rajana kun mietitään mitä uusia mahdollisuuksia videot ja internet ylipäätään voivat tuottaa, joten asiakaskuntaan ja markkinoinnin alan muuttumiseen tulee tutustua, jos halutaan pitää yritys ajan hermoilla.